HIFOs reisetipend 2015

Den norske historiske forening (HIFO) lyser hvert år ut et reisestipend til sine medlemmer. HIFOs reisestipend kan søkes av alle som har betalt sin medlemskontingent ved søknadsfristens utløp, og tildeles en gang i året.
Stipendet deles ut til faglig begrunnede reiser i forbindelse med egen forskning, eksempelvis besøk i arkiver og andre relevante institusjoner eller deltakelse på konferanser med presentasjon av egne undersøkelser. I søknaden bes søkeren om å gi et overslag over de samlede kostnadene for den aktuelle reisen og eventuell annen finansiering som kan påregnes (støtte fra arbeidsgiver, oppdragsgiver, studiested, forskningsråd e.l.)
Stipendet må brukes innen tolv måneder etter tildelingen og kan bare benyttes til det formål som er oppgitt i søknaden. Den som mottar reisestipend fra HIFO behøver ikke å dokumentere utgiftene, men plikter innen denne fristen å fremlegge dokumentasjon for styret på at reisen faktisk er foretatt, og dessuten skrive en reiserapport av faglig art til foreningen innen tre måneder etter at reisen er avsluttet. Denne kan etter vurdering publiseres i foreningens medlemsblad Historikeren.

Stipendet deles ut én gang i året, og studentmedlemmer oppfordres særskilt til å søke. Søknader fra søkere som ikke har mottatt reisestipend fra HIFO tidligere og studenter og andre søkere som har liten mulighet til å finansiere reisen på annen måte vil prioriteres.
Vurderingen av søknadene behøver ikke å begrunnes og kan ikke påklages, og søknader fra medlemmer som ikke har betalt kontingent vil ikke behandles.
Det maksimale støttebeløp pr. søker for 2015 ligger på 10 000 kr.

Søknadsfrist er 20. november 2015.

Søknad med kostnadsoverslag sendes til post@hifo.no eller i posten til;
Reisestipend 2015
Universitetet i Oslo IAKH