Nytt nummer av Historikeren ute

Det har gått varmt for seg i pressen etter at Victor Norman i august fikk oppdraget med å skrive et tobindsverk om Risørs historie. Det er ikke noe nytt at historie skrives av ikke-historikere. Fremdeles er en femtedel av verkene det siste tiåret skrevet av forfattere uten historiefaglig bakgrunn, ifølge anslag fra Norsk Lokalhistorisk Institutt. Så hvorfor er «lauget» så «furtent» akkurat i dette tilfellet?

Historikeren har tatt et blikk på saken i den nyeste utgaven av medlemsbladet, som er på vei ut i postkassene i disse dager.

Nestleder Marthe Hommerstad kommenterer dessuten Harald Bøckmans visumnekt til verdenskongressen i Kina, Erling Sandmo sammenfatter åpningsforedraget sitt fra årets historiedager, og Vibeke Banik intervjuer Terje Talsnes om livet som historielærer. Dette er blant sakene i høstens utgave av Historikeren.